Oregánóolaj a megfázással szemben

Az Oregánó, más néven Szurokfű vagy Vadmajoránna az árvacsalánfélék családjába tartozik. Gyógyhatásait már az ókori Görögországban is ismerték és alkalmazták. Hippokratész fertőtlenítőszerként használta. Az ókori Egyiptomban köhögéscsillapításra, légúti fertőzésekre és különböző mérgezések ellenszereként alkalmazták, valamint az ételeket tartósították szurokfű segítségével.

Az oregánóolajat elsősorban a hagyományos gyógyászatban, baktériumok, gombák és paraziták ellen használják. Számos kísérlet igazolja azt is, hogy az oregánóolaj képes harcolni a megfázás és az influenza vírusaival szemben. 50 aktív hatóanyagot tartalmaz, amelyek immunerősítő és baktériumellenes tulajdonságai közismertek, ezenfelül számos antioxidánst vegyület is található benne, amelyek rendkívül jó gyulladáscsökkentők. Ezenfelül megtalálható benne még A- és C-vitamin is,amelyek kedvező hatást válthatnak ki a légzőszervi fertőzésekre, megbetegedésekre. Az oregánóolajban megtalálható nyomelemek: kalcium, kálium, cink, vas, mangán, magnézium, réz és bór.

Alkalmazása területei:

Az oregánó olaja csillapítja a köhögést, nyugtatja a gyomrot és a belek izmait, segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert. Számos betegséget megakadályozhat, mint például a krónikus gyulladásokat és a daganatos megbetegedéseket. Krónikus gyulladás, magas vérnyomás és koleszterinszint, valamint szívproblémák esetén is érdemes naponta alkalmazni. Alkalmazható allergia ellen, ízületi gyulladásra, reumatikus gyulladásokra és fájdalomcsillapításra. Légúti problémákra: asztmára, hörghurutra, megfázásra, influenza esetén. Bakteriális és parazita fertőzésekre, lábgombásodásra, körömgombásodásra. Alkalmazhatjuk emésztési problémákra, candida, vastagbélgyulladás, hasmenés esetén. Migrénes fejfájásra, izomfájdalmakra, hátfájásra.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!