Hogyan előzzük meg a megfázást? 2. - Hidratáltság és pihentető alvás

A megfelelő étrend mellett az elegendő folyadékbevitel és a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás játszanak kulcsfontosságú szerepet immunrendszerünk megerősítésében. Lássuk, mennyi a napi ideális folyadékbevitel és hogyan emelhetjük magasabb szintre az alvásminőséget?

Hidratáltság - Mennyi az annyi?

Az egyéni folyadékszükséglet szerint, megfelelő rendszerességgel fogyasztott, jó minőségű folyadék segítségével biztosíthatjuk szervezetünk hidratáltságát. Egyéni folyadékszükségletünket befolyásolják az életkor, a testsúly, a fizikai aktivitás mértéke és az egészségi állapot. 

Jó kiindulópont a testsúly (kg) 0,033 képlet, melynek használatával például egy 85 kg-os személy esetében 2,8 literben állapíthatjuk meg a napi szükséges folyadékbevitel mennyiségét. A pontos egyéni érték meghatározásához kérjük orvosunk segítségét.

A leghatékonyabb hidratálók

A legjobb választás hidratáltság szempontjából természetesen a friss víz, második helyen pedig a gyógyteák és a 100%-os gyümölcs- és zöldséglevek. Azok számára, akik jobban szeretik az ízesített vizeket, jó alternatívát jelent a házi készítésű, citrommal vagy lime-mal ízesített víz, melyet mentával és levendulával is feldobhatunk.

Tipp: A Laica vízszűrő kancsó kiszűri a csapvízben található káros anyagokat, megőrizve a víz természetes ásványianyag-tartalmát. Az eredmény: jóízű, nehézfémektől mentes víz.

A jó alvás fontossága

A pihentető, feltöltő alvás alapvető szükségletünk, melynek hiánya rövid- és hosszútávon is káros hatással van egészségünkre. Ha úgy érzed, egy kis segítségre van szükséged ahhoz, hogy a nap végén kikapcsolj, segítséget jelenthentek a nyugtató hatású gyógyteák, például a citromfű, a kamilla és a macskagyökér, . A relaxáló hatású illóolajok - az egyik legjobb választás a levendula - szintén segítséget nyújthatnak az elalvás előtti relaxálásban. 

Az éjszakai pihenést elősegítjük a napközbeni testmozgással, az elalvás előtti képernyőhasználat csökkentése (ideális esetben 1 órával elalvás előtt már ne használjunk kék fényű eszközöket) és egy esti rutin kialakítása.

Termékek megfázásra

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. 

Ár: 2890 Ft
Megnézem

C-vitamin 1000 mg +D3-vitamin tabletta 100 db (JutaVit)

C-vitamin 1000 mg + D3-vitamin tabletta 100 db (JutaVit)

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény D3-vitaminnal, cinkkel és csipkebogyó kivonattal. 

Ár: 2495 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea Kamillásteakeverék 100g

Györgytea Kamillás teakeverék 100g

Csökkentheti a szervezetben lappangó vagy fellobbanó gyulladásokat, melyek a legtöbb betegség kialakulásában szerepet játszanak.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!